Folosiți încă Windows 10? Trebuie să schimbați aceste setări.

Există opt setări pe care ar trebui să le ajustați pentru a opri reclamele și notificările enervante, pentru a îmbunătăți viteza computerului și a proteja intimitatea.

Folosiți încă Windows 10? Trebuie să schimbați aceste setări. Sistemul de operare Windows 11 al Microsoft a inceput sa fie implementat treptat incepand cu toamna trecuta si va fi disponibil pentru toate dispozitivele eligibile pana la mijlocul anului 2022. Daca inca astepti actualizarea (aici gasesti cum poti descarca Windows 11 acum si sa treci peste asteptare) sau te gandesti daca merita sa faci upgrade la Windows 11, nu te ingrijora. Ai timp sa iei o decizie pana in 2025. Atunci Microsoft va opri suportul pentru vechiul sau sistem de operare. Indiferent de motivul pentru care folosesti Windows 10, unele setari implicite ale sistemului colecteaza informatii, iti afiseaza mai multe reclame si notificari si pot incetini dispozitivul.

Daca esti un utilizator Windows 10, ar trebui sa acorzi cateva minute pentru a analiza aceste setari implicite si, daca este necesar, sa le dezactivezi, pentru confidentialitate, viteza si usurinta de utilizare. Iata opt setari care sunt activate implicit si pe care le poti dezactiva in Windows 10. (Poti sa afli si alte sfaturi si trucuri utile pentru Windows 10 sau cum sa depistezi problemele frecvente din Windows 10.)

O functie adaugata in Windows 10 este un sistem de livrare optimizat pentru actualizari, care iti permite sa descarci actualizari de la alte computere cu Windows 10 prin intermediul internetului (nu doar de la serverele Microsoft). Dezavantajul, desigur, este ca si calculatorul tau este folosit ca un hub de partajare pentru alte utilizatoare Windows 10.

Centrul de actiuni Windows 10 este o resursa utila pentru toate notificarile tale - aplicatii, amintiri, programe recent instalate. Dar suprasolicitarea notificarilor este cu siguranta o problema, mai ales atunci cand adaugi notificari inutile (cum ar fi sfaturile Windows).

Controleaza-ti notificarile prin accesarea Setari > Sistem > Notificari si actiuni si dezactivand lucruri precum "Primeste sfaturi, trucuri si sugestii cand folosesti Windows" sau "Arata-mi experienta de bine ai venit Windows dupa actualizari si uneori cand ma conectez pentru a evidenta ce este nou si sugestiv" si notificarile individuale pentru aplicatii.

Microsoft promoveaza aplicatiile din magazinul sau Windows - atat de mult, incat s-ar putea sa vezi aplicatii pe care nu le-ai descarcat niciodata in meniul de start. Aceste aplicatii sugerate sunt, practic, reclame.

Comentariile utilizatorilor (0)

Adauga comentariu
Nu vom împărtăși niciodată e-mailul tău cu nimeni altcineva.